Vuokratyöpomo HS:lle: Alan yritykset eivät vuokratyön huonon maineen takana - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vuokratyöpomo HS:lle: Vuokratyön huono maine ei johdu alan yrityksistä

Henkilöstöpalveluyritys Opteamin toimitusjohtajan Minna Vanhala-Harmasen mielestä Suomessa alkaa olla liikaa korkeakoulutettuja, kertoo Helsingin Sanomat.

11.3.2013 7:27 | Päivitetty 11.3.2013 7:27

Henkilöstöpalvelukonserni Opteamin toimitusjohtajan Minna Vanhala-Harmasen mielestä vuokratyön huonon maineen takana on maailman muuttuminen, eivät alan yritykset, kertoo Helsingin Sanomat.

– Työn pirstaloituminen tapahtuu joka tapauksessa. Vuokratyöyritykset nähdään tämän muutoksen ruumiillistumana ja syynä, vaikka olemme sen seuraus, Vanhala-Harmanen sanoo HS:n haastattelussa.

Vanhala-Harmasen mukaan Suomen pitäisi ottaa koulutuspolitiikassa huomioon tulevaisuuden tarpeet. Korkeakoulutettuja on hänen mukaansa liikaa ja ammatti- ja ammattikorkeakoulutettuja liian vähän.

Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksessa istuva Vanhala-Herranen haluaa kehittää työmarkkinoita, jotta väestön vanheneminen ei aiheuttaisi pahaa työvoimapulaa. Hän ehdottaa keinoiksi esimerkiksi eläkeiän nostamista ja työnantajakustannusten pienentämistä. Työperäistä maahanmuuttoakin tarvitaan helpottamaan työvoimapulaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?