Joka toinen on ottanut puolison mukaan liikematkalle

Lähes 70 prosenttia liikematkailijatutkimukseen vastanneista suomalaisista on yhdistänyt joskus lomansa työmatkan jatkeeksi. Yli puolet on ottanut myös puolison tai perheen mukaansa liikematkalle.

7.3.2013 10:37 | Päivitetty 7.3.2013 10:43

Melkein tuhat suomalaista kertoo jääneensä ainakin kerran liikematkan päätyttyä lomailemaan samalle paikkakunnalle – tai saapuneensa työmatkakohteeseen etukäteen lomailemaan.

Vain seitsemän prosenttia vastaajista ilmoitti, että ei halua yhdistää työ- ja vapaa-ajanmatkailua. 55 prosenttia oli ottanut liikematkalle mukaan myös puolison tai perheen. Samassa hotellissa majoittui koko matkan ajan 77 prosenttia vastaajista.

Liikematkailijatutkimukseen vastasi sähköisesti 1360 henkilöä, jotka oli poimittu Radisson Blu -hotelliketjun ja S-ryhmän asiakasrekistereistä. Vastaajista suuri osa oli 30-49-vuotiaita.

Sijainti, aamiainen ja verkkoyhteys huonehinnalla ovat tärkeitä

Liikematkahotellin valinnassa painavat hyvä sijainti ja liikenneyhteydet sekä se, sisältyvätkö aamiainen ja nettiyhteys huonehintaan. Valintaperusteet ovat samoja kuin vapaa-ajan matkailussa. Liikematkailijat arvostavat myös turistineuvontapalveluita ja mahdollisuutta kytkeä omia laitteita huoneen tv- ja kaiutinjärjestelmiin.

Vähemmän tärkeinä pidetään tyyny- ja peittovalikoimaa, tv-kanavien runsautta tai autonvuokrausta. Vähiten kiinnostavat lautapelit, pelikonsolit ja 3D-tv.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?