Rehn pitää Kyproksen euroeroa mahdollisena

Talouskomissaari Rehn varoittaa saksalaislehti Der Spiegelissä Kyproksen euroerosta. Rehnin mukaan Kypros voi joutua lähtemään rahaliitosta, jos se ajautuu hallitsemattomasti maksukyvyttömäksi.

| Päivitetty

Euroopan unionin talouskomissaari Olli Rehn varoittaa Kyproksen euroerosta saksalaislehti Der Spiegelissä. Rehn myös muistuttaa, että kaikki euromaat ovat eurojärjestelmälle tärkeitä.

– Jos Kypros ajautuu hallitsemattomasti maksukyvyttömäksi, on erittäin todennäköistä, että se johtaisi maan eroon euroalueesta, Rehn sanoo Spiegelissä.

Talouskomissaarin mukaan euroalueen maat lupaavat tehdä kaikkensa pitääkseen rahaliiton yhtenäisenä. Euromaiden valtiovarainministerit keskustelevat Kyproksen tukipaketista huomenna Brysselissä. Kypros tarvitsee 8–10 miljardia euroa pankkiensa pääomittamiseen ja seitsemän miljardia euroa valtionlainojen takaisinmaksamiseen.

Europäättäjät eivät ole yksimielisiä siitä, miten Kyprosta pitäisi tukea. Esimerkiksi Saksa vaatii, että kyproslaisten pankkien tallettajat kantaisivat osansa pankkien tukemisesta. Rehn torjuu Spiegelissä tallettajien vastuun tappioista.

– Emme tavoittele tallettajien mukanaoloa. Olen varma, että saavutamme ratkaisun, joka tyydyttää kaikkia euromaita, Rehn sanoi.

Rehnin mukaan EU-komissio vastustaa Kyproksen velkojen uudelleenjärjestelyä ja kannattaa talouden säästöohjelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?