Nokia vähentää 210 työpaikkaa Suomessa

Nokia vähentää Suomessa hieman yli 200 työpaikkaa tietohallintoyksiköstään. Irtisanomiset ovat viimeinen osa viime kesäkuussa uutisoituja henkilöstövähennyssuunnitelmia, joiden määrä Suomessa on hieman alle 3 000 työpaikkaa.

| Päivitetty

Matkapuhelinvalmistaja Nokia ilmoittaa saaneensa päätökseen tammikuussa alkaneet yt-neuvottelut tietohallintoyksikössä.

Yhtiön mukaan kokonaisvähennystarve tietohallintoyksikössä on noin 260 työpaikkaa. Näistä noin 210 on Suomessa.

Vähennykset on tarkoitus toteuttaa vaiheittain seuraavan vuoden aikana ja ne koskevat kaikkia Nokian toimintapaikkakuntia Suomessa.

Pääkaupunkiseudulla työpaikkoja karsitaan hieman alle sata ja Salossa noin 80 työpaikkaa.

–  Tarjoamme vähennysten kohteena oleville työntekijöille sekä taloudellista että Bridge-ohjelman tukea, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Bridge-ohjelman tavoitteena on tukea uudelleentyöllistymistä Nokian sisällä tai ulkopuolella, koulutusta ja yrittäjyyttä.

Nokian tietohallintoyksikön muutokset ovat viimeinen osa viime kesäkuussa uutisoituja henkilöstövähennyssuunnitelmia, joiden määrä Suomessa on hieman alle 3 000 työpaikkaa.

Nokia ilmoitti tammikuussa myös toimintojen ja henkilöstön siirrosta strategisille tietohallinnon kumppaneille HCL:lle ja TCS:lle. Nämä suunnitelmat koskevat maailmanlaajuisesti noin 740 työntekijää.

Toimintojen ja henkilöstön siirrot strategisille kumppaneille tulevat voimaan Suomessa maaliskuun alussa. Suomessa siirtyviä on noin 660 ja nämä siirtyvät HCL:lle ja TCS:lle ns. vanhoina työntekijöinä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?