Ikean lihakohu leviää: Kaalilaatikko ja nakit myyntikieltoon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ikean lihakohu leviää: Kaalilaatikko ja nakit myyntikieltoon

Ikea vetää lihapullien lisäksi myynnistä myös muita samalta valmistajalta tulleita tuotteita. Ikean lihapullista löytyi maanantaina hevosenlihaa Tšekissä.

27.2.2013 16:00 | Päivitetty 27.2.2013 16:04

Ikea laajentaa hevosenlihaskandaalin vuoksi tekemiään myyntikieltoja, ruotsalaiset uutistoimistot kertovat.

Aiemmin Ikea asetti lihapullat myyntikieltoon 24 maassa. Nyt Ikea on lopettanut varotoimena ruotsalaisen ruokalajin Wallenbergaren ja kaalilaatikon tilaukset samalta toimittajalta. Myös nakit on asetettu myyntikieltoon Ranskassa, Espanjassa, Britanniassa, Irlannissa ja Portugalissa.

Ikea kertoo tiedotteessaan, että yhtiö on löytänyt ottamistaan ”sadoista näytteistä” muutamia merkkejä hevosenlihasta. Kyse on kuitenkin lihapullista otetuista näytteistä.

Yhtiön mukaan myyntikiellon laajennus saman yrityksen muihin lihatuotteisiin tehtiin yhteisymmärryksessä valmistajan kanssa.

– Tutkimme yhteistyössä valmistajan kanssa, kuinka voimme välttää vastaavat tilanteet jatkossa, Ikea Food Sverigen toimitusjohtaja Ann Holster sanoo uutistoimisto TT:lle.

Ikea lihapullia valmistaa ruotsalainen Dafgård. Ikea veti lihapullansa myynnistä maanantaina, koska Tšekissä myydyistä Ikean lihapullista oli löytynyt hevosenlihaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?