USA:n poliitikot: Fiskeriä ei saa myydä Kiinaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

USA:n poliitikot: Fiskeriä ei saa myydä Kiinaan

Karma-luksushybridiautoja valmistavan Fisker Automotiven mahdollinen myynti Kiinaan huolestuttaa republikaanisenaattoreita. Autoja on valmistettu Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa.

20.2.2013 10:07 | Päivitetty 20.2.2013 10:20

Yhdysvaltojen senaatin republikaaniedustajat Charles Grassley ja John Thune vaativat, että luksushybridiautoja valmistaneen Fisker Automotiven omistus pysyy kotimaassa, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

– Fisker Automotive on velkaa amerikkalaisille veronmaksajille 200 miljoonaa dollaria. Kotimaisin verovaroin kehitettyä teknologiaa ei pidä myydä kiinalaisomistukseen,  sanoo Charles Grassley sähköpostitse lähettämässään kannanotossa.

Fisker Automotive on käyttänyt senaatin energiaosastolta saamastaan lainasta 193 miljoonaa dollaria Karma-hybridiauton teknologian kehittämiseen.

Energiaministeriön tiedottaja Bill Gibbons vakuuttaa sähköpostitse, että veronmaksajien etua valvotaan lainaohjelman puitteissa.

– Ministeriö käy yhdessä Fiskerin kanssa läpi yhtiön uusia toimintasuunnitelmia, jotta löydetään paras mahdollinen tapa liiketoiminnan jatkamiseksi ja yhdysvaltalaisten työllistämiseksi, sanoo Gibbons.

Nimettöminä pysytelleet uutistoimistolähteet kertoivat viime viikolla, että Fisker Automotive harkitsee parhaillaan useita ostotarjouksia, joiden joukossa on kiinalaisen Dongfeng Motorin 350 miljoonan dollarin suuruinen tarjous. Dongfengin tarjous antaisi sille 85 prosentin osuuden yhtiöstä.Fiskerin tiedottaja Roger Ormischer vahvistaa, että yhtiö on saanut useita tarjouksia eri maanosista ja harkitsee nyt menettelyä niiden suhteen.

Fiskerin oli pakko keskeyttää Karma-hybridin tuotanto viime vuonna, kun sen akkutoimittaja ajautui konkurssiin. Autoissa on ollut myös paljon teknisiä vikoja.

Yhdysvaltalainen Fisker Automotive on valmistanut Karma-hybridiautoja Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?