Mini Paceman on alustaltaan parannettu painos Countrymanista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Outo mutta hauska Mini Paceman

Kuvituskuva
Julkaistu: 16.2.2013 6:16, Päivitetty 15.2.2013 13:49

Katumaasturi Mini Countryman on jo varsin kaukana perinteisistä perheautoista, mutta sen kolmiovinen coupe-versio Paceman vie outouden – ja ajohauskuuden – vielä pidemmälle.

Tällaisilla Mini Pacemanin kaltaisilla autoilla ei luulisi olevan mitään tekemistä Suomen talvessa. Epäkäytännöllinen kolmiovinen coupe, jonka kattolinjakin madaltuu taaksepäin niin jyrkästi että näkyvyys varmasti heikentyy. Peruuttelu huurteisin ikkunoin on kuskille yhtä tuskaa.

Kaikkia äijäporukan talviurheiluvälineitä ei tähän autoon saisi mahtumaan, 330 litran tavaratilan rajat tulevat nopeasti vastaan. Mutta ei runsaan neljän metrin autontumpilta pidäkään odottaa mitään hurjaa joukkojenkuormauskykyä.

Takaistuimia on viisaasti vain kaksi: näin takamatkustamoon on saatu hieman väljyyden illuusiota. Jalkatilaa on normaalikokoisille aikuisille nipin napin tarpeeksi. Taakse on hankala kömpiä varsinkin paksuissa talvipalttoissa.

Mutta sitten ne hyvät puolet: outouksistaan huolimatta Paceman on verrattoman hauska pikkuauto.

Ilta-Sanomien koeajajien mielestä Paceman Cooper on ajettavuudeltaan huomattavasti onnistuneempi auto kuin emoversionsa Countryman. Mikä ei sekään ole mikään huono kulkine.

Alusta on sporttiseksi luonnehdittavan napakka. Ohjaus on tarkka ja Pacemanin pyörittely sujuukin nautittavasti. Turbomoottorissa on tämänkokoiseen autoon yllin kyllin tehoa, mutta vastaavasti kulutus nousee vähänkään räväkämmin ajaessa melkoiseksi.

Vaikka maavaraa on sentin verran vähemmän kuin tavallisissa Countrymaneissa, Pacemanin hyvä etenemiskyky umpilumisella ja jäisellä pinnalla yllätti koeajajat.

Kuljettajaa hemmotellaan mainiosti käteensopivilla hallintalaitteilla ja hyvällä ohjaamoergonomialla. Pientä, urheilullista ja kaikesta tavallisuudesta poikkeavaa nelivetoautoa etsiville Paceman lienee varteenotettava vaihtoehto.

Näiden BMW:n valmistamien uustuotanto-Minien ympärille on jo muotoutunut oma autoilukulttinsa. Pacemanien henki ja ilme ovat kaukana alkuperäisten Minien vaatimattomuudesta; nämä ovat näyttäytymislaitteita ja varakkaiden harrasteleluja.

Monelle ostajalle tämä onkin tärkeä hankintaperuste: näitä ei tule näkymään jokaisessa kadunkulmassa.

Tuoreimmat osastosta