Yle: Vakuutuskorvauksia kalastellaan valekolareilla

Suomessakin yritetään huiputtaa vakuutusyhtiöiltä korvauksia lavastetuilla kolareilla Euroopan malliin. Näin kertoo Yle.

| Päivitetty

Ylen uutiset kertoi torstaina, että liikenneonnettomuus ei aina ole sitä, miltä se näyttää.

– Esimerkiksi Englannissa lavastetut kolarit ovat todella iso riesa. Niitä saattaa olla vuosittain kymmeniä tuhansia. Näihin liittyy myös lavastettuja henkilövahinkoja, joilla haetaan vakuutusyhtiöiltä korvauksia usein jopa vuosiksi, kertoi Finanssialan Keskusliiton johtaja Risto Karhunen Ylelle.

Kolaritehtailu on jo iso ongelma myös Ruotsissa. Norjassakin on jäänyt kiinni kymmnenien tekijöiden liiga, jonka kanssa oli yhteistyössä myös vilpillistä kolarikorjausta harjoittanut yritys.

Suomessa tutkitaan vahingot tarkemmin

Suomessa petosten tekemistä vaikeuttaa, että vakuutustarkastajat tutkivat yleensä kolariautot omin silmin. Pelkällä vaurioista otetulla valokuvalla saa harvoin korvausta.   Pohjola Vakuutuksen korvauspäällikkö Sami Reinikka kertoi Ylen uutisille, että yhtiöillä on käytössään myös väärinkäytösrekisteri. Usein esiintyvät nimet kiinnostavat.

Yksi kansainvälisten rikollisliigojen kolarointia hillitsevä tekijä Suomessa on ulkomaalaistaustaisten pieni määrä. Epäilykset heräävät, jos harvaan asutulla ja liikennöidyllä tieosuudella kolaroi kaksi autoa, joiden molemmilla kuskeilla onkin yllättäen sama etninen tausta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?