Venäjälle luvassa pitkä tauko jenkkipihveistä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Venäjälle pitkä tauko jenkkipihveistä

Kuvituskuva
Julkaistu: 11.2.2013 21:11, Päivitetty 11.2.2013 21:03

Amerikkalaisia T-luupihvejä ei paistella pitkään aikaan Venäjällä, arvioi paikallinen kuluttaja-asiantuntija.

Venäjän maanantaina alkanut tuontikielto amerikkalaiselle naudan-, sian- ja kalkkunanlihalle uhkaa venyä pitkäksi. Paikallinen kuluttaja-asiantuntija Gennadi Onishchenko totesi eilen uutistoimisto Reutersille, että tuontikielto perutaan vain siinä tapauksessa, että tuotava liha on todistettavasti kasvatettu ilman kasvuhormoni raktopamiinia.

Venäläiset viranomaiset kielsivät 11. helmikuuta yhdysvaltalaisen lihan maahantuonnin. He ilmoittivat, että ei ole esitetty riittäviä todisteita siitä, ettei lihassa ole raktopamiinia. Raktopamiini-kasvuhormonia käytetään lihan rasvapitoisuuden alentamiseksi ja sen käyttö on kielletty monissa maissa terveydelle haitallisena. Lihan tuontikiellolle nähdään myös muita syitä kuin Venäjän terveydenhuolto. Reutersin mukaan on mahdollista, että kiellon tarkoitus on suojata kotimaista lihantuotantoa ulkomaisen, edullisen tuontilihan kilpailulta.

Venäjä on ostanut amerkkalaista tuotilihaa vuosittain 550 miljoonan dollarin arvosta. IVY-maiden ulkopuolelta hankittiin viime vuonna yhteensä 1,32 miljoonaa tonnia punaista lihaa noin 5,12 miljadilla dollarilla.

Tuoreimmat osastosta