Nokian puhelimet eivät ehdi uudenvuoden myyntiin Kiinassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia ei saa puhelimia toimitettua – Kiina myisi

Toimitusvaikeuksista kärsineen matkapuhelinyhtiö Nokian vaikeudet jatkuvat. Kiinan suurimman teleoperaattorin edustaja sanoo, että se on saanut myyntiin vain 30 000 Lumia 920T-puhelinta, vaikka yhtiö tilasi kauppoihinsa Nokian lippulaivapuhelimia 90 000, China Mobilen edustaja Li Yan sanoo.

7.2.2013 9:05 | Päivitetty 7.2.2013 9:07

Nokian toimitusvaikeudet sattuvat Kiinassa huonoon aikaan. Helmikuun 10. päivä alkava kiinalainen uusivuosi on perinteisesti kulutusjuhla.Viime vuodet ongelmissa ollut Nokia on pyrkinyt kääntämään suuntansa Windows Phone -ohjelmistoa käyttävillä Lumia-puhelimilla. Toimitusvaikeudet kuitenkin vaarantavat Nokian paluun matkapuhelinmarkkinoiden kärkeen Kiinassa.

Vielä kaksi vuotta sitten Nokian osuus Kiinan älypuhelinmarkkinoista oli yli 50 prosenttia. Kiinalaiset matkapuhelinyhtiöt sekä markkinaykköset Samsung ja Apple ovat kuitenkin syrjäyttäneet Symbian-käyttöjärjestelmästä luopuneen Nokian.

– Nokian tuotanto on edelleen erittäin alhaisella tasolla ja tarjonta ei tyydytä kysyntää tällä hetkellä. Monissa kaupoissamme ei ole yhtään [Lumia 920T -puhelinta], China Mobilen Li sanoi 1. helmikuuta tehdyssä haastattelussa.

Tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin analyytikko Neil Mawston sanoo, että Nokia ei voi epäonnistua Kiinassa, koska se vaarantaa koko yhtiön elpymisen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?