HS-gallup: valtiota ei haluta STX:n omistajaksi

Suomalaisista 38 prosenttia haluaisi valtion ryhtyvän telakkayhtiö STX Finlandin omistajaksi, kun 42 prosenttia vastustaa valtion lähtemistä omistajaksi. Kysymys jakaa myös puolueiden kannattajia.

6.2.2013 7:25 | Päivitetty 6.2.2013 7:32

Yleisellä tasolla yli puolet suomalaisista kannattaa valtion tukia yrityksille. Valtion ryhtyminen telakkayhtiö STX:n osaomistajaksi ei kuitenkaan saa kansalaisten enemmistön kannatusta, kertoo Helsingin Sanomien tammi-helmikuun vaihteessa teettämä puhelinhaastattelu, johon vastasi yli tuhat suomalaista.

Suuren risteilijäalustilauksen menettänyt STX Finland on pahoissa vaikeuksissa ja sen kaatuessa  häviäisi paljon työpaikkoja. Suomalaisille ajatus valtion lähtemisestä telakkayhtiön osaomistajaksi on vaikea. Lähes viidennes HS-gallupin vastaajista ei halunnut ottaa kantaa asiaan.

Eniten STX:n valtio-omistusta vastustaa Kokoomus, jossa ollaan sitä mieltä, että kannattamatonta yritystoimintaa ei pidä tukea. Enemmistö puolueen kannattajista on tosin valmis siihen, että valtio tukee yksityistä yritystoimintaa ja kasvuyrityksiä.

Demareiden mielestä yksityistä yritystoimintaa ei pitäisi tukea, paitsi jos sen avulla pidetään yllä työllisyyttä. Keskustalaisista yli puolet kannattaa valtion lähtemistä omistajaksi telakkayhtiöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?