Fiat lähtee kilpailuun Dacian ja Tatan kanssa omalla halpamerkillään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fiat: Mekin tarvitsemme oman halpisauton

Autojätti Fiat pohtii oman halpa-automerkin perustamista. Yhtiön mukaan Fiatin brändi on noussut niin kovaksi, että sen alapuolella alkaa olla tilaa jollekin Dacian kaltaiselle uudelle halpamerkille.

Fiatin aikoinaan ostama Innocenti-brändi on yksi ehdokas halpa-automerkiksi.­

5.2.2013 10:41 | Päivitetty 5.2.2013 11:06

Autoteollisuusuutisia välittävän Autonews-sivuston mukaan Fiatin pitkään hautomat suunnitelmat omasta halpamerkistä alkavat olla lähellä toteutumista.

Yhtiön pääjohtaja Sergio Marchionne sanoo sivuston haastattelussa pohtivansa, onko markkinoilla vielä kysyntää Renaultin Dacian kaltaiselle riisutulle automallille.

Marchionnen mukaan Fiatin oma brändi on laadullisesti nyt niin kovassa nousussa, että sen alapuolella olisi tilaa edullisemmalle italialaislähtöiselle kansanautolle.

Jos Fiat päättää lähteä halpisautobisnekseen, auton pitäisi maksaa alle 10 000 dollaria eli runsaat 7000 euroa. Marchionnen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että auto pitänee valmistaa Euroopan ulkopuolella. Sopivien tuotantopaikkojen tutkimukset ovat jo käynnissä, pääjohtaja myöntää.

Yksi vaihtoehto uuden halpa-Fiatin merkiksi olisi Innocenti. Fiat lunasti tämän brändin itselleen vuonna 1990. Innocenti valmisti 1970-luvulla omaa pikkuautoaan englantilaisen Morris / BMC Minin alustalle.

Muutkin valmistajathakevat halpa-autoista nousua

Halpa-autobisnes kiinnostaa muitakin isoja autonvalmistajia. Nissan alkaa ensi vuonna myydä Datsun-brändillä autoja Venäjällä ja Intiassa. Intian omilla markkinoilla kulkee Tata.

Eurooppalaisista valmistajista Opelin on usein huhuttu suunnittelevan Wartburg-brändinsä uudelleenlämmittämistä halpa-autona. Myös Volkswagen on sanonut tutkivansa halpa-automarkkinoille menoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?