Niinistö lehdille: Ei aihetta kansanäänestykseen EU:sta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Niinistö lehdille: Ei aihetta kansanäänestykseen EU:sta

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomessa ei ole aihetta järjestää kansanäänestystä EU-jäsenyydestä. Hän kertoo kannastaan Turun Sanomien, Väli-Suomen lehtien ja Kalevan haastattelussa.

3.2.2013 10:05 | Päivitetty 3.2.2013 15:40

Presidentti Sauli Niinistö ei kannata kansanjärjestyksen järjestämistä EU-jäsenyydestä.

–  Siihen ei ole aihetta Suomessa. Yksi kansanäänestys siitä on jo järjestetty. Ellei olisi eurooppalaisuutta, niin mitäs mekään olisimme, Niinistö sanoo lehdille.

Niinistö kiitteli aiemmin Britannian aikeita järjestää kansanäänestys EU:sta. Nyt Niinistö sanoo tarkoittaneensa sitä, että kansanäänestys selkeyttää kuvaa brittien aikeista. Britannian ajamia muutoksia EU-sopimukseen Niinistö pitää ongelmallisina.

– Pahimmassa tapauksessa EU:n muut jäsenmaat joutuvat tavallaan osalliseksi Britannian kansanäänestykseen. Britit voivat koko ajan vedota muutostarpeisiin, jotta jäsenyys hyväksyttäisiin. Katsotaan nyt kuitenkin ensin, mitä kohtia sopimuksessa britit haluavat avata.

Iso-Britannian pääministeri David Cameron lupasi tammikuussa pitämässään linjapuheessa, että maa järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä. Kansanäänestys järjestetään ennen vuoden 2017 loppua, jos Cameronin puolue voittaa vaalit vuonna 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?