Automyynti romahtanut

Suomessa rekisteröitiin tammikussa 10 248 uutta henkilöautoa, mikä on 28,2 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

| Päivitetty

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan rekisteröintimäärän lasku oli odotettu, sillä viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ensirekisteröintimäärät olivat edellisvuosia suurempia 1.4.2012 voimaanastuneen autoveron korotuksen vuoksi.

Alkuvuonna onkin odotettavissa normaalia suurempia miinusmerkkisiä rekisteröintiprosentteja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin tammikuussa 962 kappaletta eli 23,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammikuussa.

Raskaan kaluston osalta rekisteröintimäärät kasvoivat vuoden takaiseen verrattuna. Kuorma-autoja ensirekisteröitiin 332 kappaletta, mikä on 4,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa ja linja-autojen rekisteröintimäärä lisääntyi 23,8 prosentilla kun niitä rekisteröitiin 26 kappaletta.

Britanniassa myynti lisääntyi

EU:ssa rekisteröitiin viime vuonna 12 053 904 uutta henkilöautoa, mikä on 8,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Suurista automaista ainoastaan Isossa-Britanniassa myynti lisääntyi edellisvuodesta. Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa rekisteröintimäärä laski 10-20 prosenttia, mutta Saksassa kauppa hidastui vain 2,9 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?