Tuomioja: Britanniaa ei pidetä EU:ssa hinnalla millä hyvänsä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tuomioja: Britanniaa ei pidetä EU:ssa hinnalla millä hyvänsä

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan kukaan ei halua Britannian jättävän Euroopan unionia (EU), mutta saarivaltakunnasta ei myöskään pidetä kaikin keinoin kiinni, jos se haluaa itse lähteä.

26.1.2013 10:28 | Päivitetty 26.1.2013 10:28

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan Britannian pääministerin David Cameronin EU-linjapuhe on kaikunut osittain kuuroille korville. Tuomioja sanoo, että Cameron ei ole saanut ajatuksilleen Euroopasta kovinkaan laajaa vastakaikua.

– Tiukan eurooppavastaisia nationalistiryhmiä lukuunottamatta – joita meillä Suomessakin löytyy – kukaan ei ole kiirehtinyt onnittelemaan Cameronia tai antamaan tukeaan hänen aikeelleen neuvotella EU:n sopimukset uudelleen, Tuomioja kirjoittaa blogissaan.

Cameron sanoi Britannian järjestävän kansanäänestyksen EU-jäsenyydestään vuonna 2017, jos hänen johtama konservatiivipuolue voittaa seuraavat parlamenttivaalit. Tuomiojan mukaan Britannian mahdollista eroa ei tulla estämään kaikin keinoin.

– Kukaan ei avoimesti ole halunnut Englannin jättävän Unionia, mutta samalla on selvä yhteisymmärrys siitä, että sitä ei tulla estämään hinnalla millä hyvänsä, Tuomioja kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?