Soini HS:lle: Euroeliitti kauhuissaan Cameronin puheesta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Soini HS:lle: Euroeliitti kauhuissaan Cameronin puheesta

Perussuomalaisten Timo Soini arvelee Helsingin Sanomien haastattelussa David Cameronin eurokriittisen puheen räjäyttävän keskustelun Euroopan unionin (EU) roolista kaikissa maissa.

26.1.2013 9:54 | Päivitetty 26.1.2013 9:54

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvelee Helsingin Sanomille euroeliitin olevan kauhuissaan Britannian pääministerin David Cameronin EU-puheen seurauksista.

– He odottavat kauhuista kankeana, mitä tästä seuraa. Pääministeri Jyrki Kataisen ja europarlamentin puheenjohtajan Martin Schultzin naamasta näkee, että he ymmärtävät, miten iso juttu tämä on, Soini sanoo HS:lle.

Cameron ilmoitti aiemmin tällä viikolla kauan odotetussa linjapuheessaan, että hän haluaa neuvotella Britannian EU-jäsenyysehdot uusiksi ja järjestää maan EU-jäsenyydestä kansanäänestyksen vuonna 2017, jos hänen konservatiivipuolue voittaa seuraavat parlamenttivaalit.

– Tähän asti meille on sanottu, että EU:sta ei voi erota, kun siinä ei ole eroamispykälää. Britannia osoittaa, että ei se ole pykälistä kiinni. Nyt on luvallista joka maassa ajaa parempaa diiliä EU:n kanssa. Se pitää tehdä myös täällä Suomessa, Soini sanoo, muttei kuitenkaan vaadi Suomen eroa EU:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?