Näin paljon parempi maa Suomesta on tullut The Economistin mielestä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Brittilehti: Näin paljon parempi Suomesta on tullut

The Economist -lehden tutkimusyksikkö julkaisi viime vuoden lopussa perinteisen "parhaiden maiden" listansa, jossa maat on laitettu järjestykseen sen mukaan, millaiset mahdollisuudet ne antavat terveeseen, turvalliseen ja menestykselliseen elämään. Vaikka Suomi ei vertailua voittanutkaan, lohtua voi etsiä uudesta vertailusta, jossa maiden sijoittumista on verrattu vuoden 1988 tilanteeseen.

22.1.2013 12:53 | Päivitetty 22.1.2013 12:53

Business Insider -verkkojulkaisun esittelemästä vertailusta paljastuu muun muassa, että vuoden 1988 kärkikolmikko (Yhdysvallat, Ranska ja Länsi-Saksa) ei pärjää enää vuonna 2013.

Tänä vuonna kolme parasta ovat Sveitsi, Australia ja Norja, The Economist arvioi marraskuussa.

Suomi on mukavasti noususuunnassa. Vuonna 1988 Suomi oli jaetulla 18. sijalla yhdessä Australian ja Uuden-Seelannin kanssa. Vuonna 2013 Suomi on kivunnut sijalle 11.

Nousijoiden lisäksi listalla on putoajia. Suurimman romahduksen on kokenut Yhdysvallat. Vuoden 1988 voittaja romahti vuoden 2013 tilastossa sijaluvulle 16.

Tärkeitä paremmuuteen vaikuttavia tekijöitä mittauksessa ovat muun muassa bruttokansantuote, odotettavissa oleva elinikä, julkisen hallinnon lahjomattomuus, perhe-elämän laatu ja sukupuolten välinen tasa-arvo.

Business Insiderin esittelemän selvityksen on tehnyt kuvitusyhtiö Wond.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?