Britannian David Cameron lykkäsi odotettua puhettaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Cameronin piti väläyttää tänään euroeroa

Britannian pääministeri on lykännyt odotettua linjapuhettaan, joka hänen piti pitää tänään perjantaina. Syy on Algreian traagisesti päättyneessä panttivankikriisissä.

18.1.2013 7:56 | Päivitetty 18.1.2013 8:18

David Cameronin piti puhua Amsterdamissa Britannian ja Euroopan unionin (EU) suhteesta. Linjapuhetta odotettiin jännittyneenä, sillä Cameronin konservatiivipuolueessa vaaditaan siteiden höllentämistä unioniin.

Cameron lykkäsi puhettaan Algerian panttivankikriisin takia. Epäonnistuneessa panttivankien vapautusyrityksessä on Reutersin mukaan kuollut 30 panttivankia.

Puheensa käsikirjoituksessa Cameron vaatii EU:a ottamaan paremmin huomioon tavallisten kansalaisten toiveet.

– EU:n ja sen kansalaisten välillä on kuilu, joka on kasvanut dramaattisesti viime vuosina ja joka osoittaa demokraattisen vastuun ja myöntymisen puutetta, joka tuntuu erityisen kipeästi Britanniassa, Cameronin piti sanoa.

Pääministerin oli määrä väläyttää myös eroa EU:sta.

– Vaarana on, että Eurooppa epäonnistuu ja Britannian kansa liukuu kohti eroa.

Cameron aikoi myös kertoa brittien tyytymättömyydestä päätöksenteon siirtymiseen kauemmas heistä. Hänen mukaansa brittejä hiertää myös verorahojen käyttö Euroopan kriisimaiden hätäapuun.

Britannialla on uutistoimisto Bloombergin mukaan EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kautta 486 miljardin euron vastuut kriisimaiden pelastamisessa.    

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?