Yhdysvalloissa pasta-annos nousi epäterveellisten ruokien listaan kärkeen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pasta-annos superlihottaja – 1,5 vuorokauden kalorit

Yhdysvalloissa kolmasosa kansasta on ylipainoisia. Se johtunee osaltaan ravintoloiden tarjoamasta epäterveellisestä ruuasta. Epäterveellisten ruoka-annosten listalta löytyy pasta-annos, joka sisältää 1,5 kertaa päivän kaloritarpeen.

16.1.2013 21:03 | Päivitetty 16.1.2013 21:00

Yhdysvalloissa puhututtaa Cheesecake Factory -ravintolan pasta-annos, joka sisältää 3 120 kilokaloria. Annos on noussut Xtreme Eating -listalle, jonne on koottu epäterveellisimmät ruoka-annokset, joita Yhdysvalloissa myydään.

Annoksen kalorimäärä vastaa on puolitoista kertaa aikuisen normaali kaloritarve. Terveysjärjestöt ovat puuttuneet Cheesecake Factoryn katkarapupastaan, jossa on voin ja kermakastikkeen lisäksi paneroituja, uppopaistettuja katkarapuja.

Xtreme Eating -listan luonut Jayne Hurley sanoo, että korkeakaloristen ruokien tasainen nauttiminen tuhoaa ruokavalion koko viikon ajaksi.

Yhdysvalloissa liikalihavuus on vakava ongelma. Yksi kolmasosa amerikkalaisista on ylipainoisia. Rikkaiden maiden OECD-järjestön mukaan kymmenen prosenttia maan terveysmenoista kuluu lihavuuteen liittyvien sairauksien hoitamiseen.

Ravintolat tarjoavat korkeakaloristen annosten lisäksi usein ”dieettiruokaa”. Hurleyn mukaan näitä annoksia pitäisi kutsua ”normaaleiksi”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?