Autokeskus irtisanoo toistamiseen puolen vuoden aikana

Autokaupalla menee huonosti. Jo viime kesänä Autokeskus kertoi irtisanomisista. Nyt on uusien yt-neuvotteluiden vuoro. Tällä kertaa vaakalaudalla on 40 työpaikkaa.

| Päivitetty

Autokauppa vetää kehnosti. Kauppa on niin hiljaista, että Autokeskus aloittaa toiset yt-neuvottelut reilun puolen vuoden aikana. Kesällä Autokeskuksen 500 työntekijöistä irtisanottiin 32.

Nyt yt-neuvottelut koskevat 40 työpaikkaa. Neuvottelukutsu on lähetetty koko Autokeskuksen henkilöstölle ja yt:t kohdistuvat koko toimintaan, toimitusjohtaja Sami Pöllänen kertoo Taloussanomille.

Autokeskus aikoo vähentää väkeä, koska yhtiön taloudellinen tilanne sitä vaatii, Pöllänen sanoo. Automarkkinoilla tilanne on yleisesti heikko, ja arvioita myyntimääristä on jouduttu laskemaan.

– Talouskaan ei ole elpynyt kesästä, siinä mielessä ulkoisiakin paineita tässä on, Pöllänen sanoo.

Ensi viikolla alkavien yt-neuvottelujen on tarkoitus olla viimeiset.

– Koetamme asettua sille tasolle, jossa markkinat ovat olleet ja näyttäisivät nyt olevan.

Autokeskuksen arvio markkinatasosta on, että autoja myydään alle 110 000 kappaletta vuodessa. Autokaupan mahdollista laajempaa yt-kevättä Pöllänen ei kommentoi.

– Kokonaismarkkinatilanne koskettaa kaikkia samassa suhteessa, hän tyytyy sanomaan.

Viime keväänä ja kesänä yt-neuvotteluista kertoivat myös Metroauto ja Veho. Lisäksi Delta-Autossa on vähennetty työntekijöitä, kun yhtiö sulki kannattamaton Porvoon huoltopisteensä.

Edellisen kerran autokaupassa käytiin yt-kierrosta syksyllä 2008.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?