Goldman Sachs kertoo, kuinka valmistautua työhaastatteluun - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Näin onnistut työhaastattelussa

Kuinka valmistautua hyvin työhaastatteluun? Se on aina yhtä vaikeaa. Erityisen vaikeaa on päästä työskentelemään investointipankkiin. Kuuntele ja katso Goldman Sachsin neuvot työhaastatteluun.

14.1.2013 20:31 | Päivitetty 14.1.2013 20:23

Kuinka päästä työskentelemään investointipankkiin? Se on niin vaikeaa, että asiasta on kirjoitettu kirjoja.

Ei kuitenkaan hätää. Sekä hyvässä että pahassa maailman tunnetuimpiin pankkeihin lukeutuva Goldman Sachs on julkaissut internetsivuillaan työnhakuvideoita. Goldmanin työntekijät kertovat videoilla, kuinka työhaastatteluun kannattaa valmistautua.

Goldmanin mukaan työhaastattelu on muun muassa hyvä mahdollisuus tutustua yhtiöön ja sen ihmisiin.

– Ole valmis kertomaan kokemuksistasi ja myyntivalteistasi, videolla kehotetaan.

Pelkkä taitojen kertominen ei kuitenkaan riitä. Ne pitää nivoa yhteen tosielämän kokemuksiin, joista käy ilmi työnhakijan johtamiskyvyt ja ryhmätyötaidot.

Turhat virheet kannattaa karsia. Goldmanin mukaan yksi hakijoiden suurimmista virheistä on, että ne eivät tiedä hakemansa paikan tarkkaa tehtävänkuvaa. Asioista pitää ottaa selvää, videolla kehotetaan.

Ennen haastattelua kannattaa harjoitella omaa puheenparttaan ja opetella ulkoa tärkeitä nimiä ja päivämääriä – ja samalla rentoutua.

Perushaastattelua on turha odottaa. Goldmanin mukaan eri haastattelutyyppejä ovat historiallinen, käytösperustainen ja tapauskohtainen haastattelu.

Goldmanilla haastattelut ovat perinteisesti käytösperusteisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?