Kiinteistövälittäjät: Viime vuosi asuntokaupalle torjuntavoitto - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiinteistövälittäjät: Asuntokauppa punnersi torjuntavoittoon

Asuntokauppa jäi viime vuonna vain aavistuksen edellisvuotta pienemmäksi, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL). Liiton mukaan kyseessä on ”torjuntavoitto”.

11.1.2013 13:02 | Päivitetty 11.1.2013 13:00

Kiinteistönvälittäjien kautta välitettyjen vanhojen kerros-, rivi- ja omakotitalojen yhteismäärä ylsi viime vuonna ennakkotietojen mukaan yli 64 400 kappaleeseen. Edellisvuoden kauppamäärästä jäätiin runsaalla 1 900:lla.

KVKL:n mukaan viime vuoden kauppamäärä oli kuitenkin normaalivuoden tasoa ja esimerkiksi vuosien 2008 ja 2009 kauppamäärät ylitettiin selvästi.

KVKL:n toimitusjohtajan Jukka Malilan mukaan asuntokauppaa kiihdytti loppuvuonna jonkin verran ostajien varautuminen varainsiirtoveron muutokseen. Veron voimaantulo siirtyi lopulta maaliskuulle.

KVKL:n mukaan erityisesti pienet ja hyväkuntoiset asunnot ovat houkutelleet viime aikoina ostajia ja kasvukeskuksissa niistä jopa kilpaillaan. Kerros- ja rivitaloasuntojen keskineliöhinnat ovat viime aikoina pysyneet käytännössä entisellään.

Kerrostaloasuntojen keskimääräinen myyntiaika on ollut viime kuukausina noin yhdeksän viikkoa. Omakotitaloissa myyntiajat ovat hieman pidentyneet vuodentakaiseen verrattuna, liitosta kerrotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?