Business Insider: Onko Applen terävin aika takanapäin? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jenkkilehti: Applen ote kirposi joka sarjassa

Applen osake on pudonnut viime vuoden huippuarvosta 25 prosenttia. Business Insiderin mukaan tämäjohtuu siitä, että että Apple on menettänyt teränsä keskeisillä liiketoiminta-alueillaan.

11.1.2013 9:55 | Päivitetty 11.1.2013 9:54

Applen voittokulku maailman arvokkaimmaksi ja tunnetuimmaksi teknologiayhtiöksi on ollut vakuuttavaa katsottavaa. 

Applen menestys on verkkolehti Business Insiderin mukaan perustunut vuosien ajan sen ylivoimaan älypuhelimissa, tableteissa, hinnoittelussa, lisälaitteiden myynnissä kuin sovelluksissa.

iPhone ja iPad eivät enää erityisiä

Yhtiön terävin aika on nyt monella tapaa kuitenkin jo takanapäin. Älypuhelimissa muun muassa Googlen Nexus-puhelin ja Samsungin Galaxy S3 ovat keränneet Applen iPhone 5:sta parempia arvioita.

Tabletit olivat muutaman ensimmäisen vuoden ajan Applen yksinoikeus. Nyt tilanne on toinen.

Vaikka iPad on edelleen tablettimarkkinoiden ykkönen, yhtiö myöhästyi pienempien tablettien sarjassa.

Yhtiöltä on julkaistu iPad Mini, johon monet ovat kuitenkin pettyneet, koska kilpailijoiden tuotteissa on parempi näytön resoluutio.

Hintakilpailu kovaa, sovelluskisa kiristynyt

Kun iPhone ja iPad tulivat markkinoille, Applen tuotteet olivat korkean laatunsa ohella myös markkinoiden edullisimpia lajissaan.

Nyt Apple on esimerkiksi Samsungia korkeamman hinnoittelun takia menettänyt asemiaan kehittyvien talouksien kasvavilla älypuhelinmarkkinoilla. 

App Storen kautta Applella oli vuosien ajan lähes täysi kontrolli erityisesti sovellusmarkkinoista.

Apple on kuitenkin joutunut antamaan periksi muun muassa Googlelle, Dropboxille ja Evernotelle, jotka ovat tarjonneet Applen sovelluksia parempia palveluja ja ovat saatavilla eri valmistajien eri laitteille.

Kun Applen omat tai vain sen laitteille tehdyt sovellukset eivät ole käyttäjille enää yhtä tärkeitä tai välttämättömiä kuin aiemmin, on myös siirtyminen pois Applen tuotteista aiempaa helpompaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?