Mitsubishin arkinen cross-over

Mitsubishi ASX ei herätä ilmeeltään ja muotoilultaan suuria intohimoja, mutta onko arkisuus mikään huono asia tässä pullistelevien cross-over-autojen luokassa?

22.12.2012 6:15 | Päivitetty 20.12.2012 17:50

Mitsubishin ja Peugeot-Citroënin yhteistyön hedelmä, katumaasturilta näyttävä ASX ei teknisesti kovin paljon eroa ranskalaisautona myytävästä Citroën C4 Aircrossista.

Näistä sisarmalleista Mitsubishi näyttää huomattavasti arkisemmalta, koska ranskalaisvalmistaja on halunnut omaan autoonsa enemmän lennokasta muotoilua.

Ilta-Sanomien koeajajien mielestä ASX on tämäntyyppiseksi edulliseksi perheautoksi hyvin toimiva kokonaisuus. Se ei häikäise miltään ominaisuuksiltaan, mutta ei myöskään tuota isoja pettymyksiä. Auto on käsiteltävyydeltään varsin ketterä ja matkustamon tilavuus riittää moneen käyttöön.

Nyt ajetun etuvetomallin 1,6-litrainen bensiinimoottori on luonteeltaan miellyttävä, joskaan ei suorituskyvyltään mikään ihmerakettikone. Kulutuskin pysyi koeajossa lähellä tehtaan ilmoittamia lukemia.

Ajettavuudessa on kuitenkin pikkupuutteita: ASX:n kytkinpoljin on tunnoton ja ohjauksessa on turhaa tahmeutta. Automaattivaihteistoja ei uusiin ASX/Aircrosseihin ole saanut.

Lisäksi ergonomiassa japanilaisvalmistajalla riittää vielä opettelemista: varsinkaan kuskin penkin säädöt ja rakenne eivät ole parhaita mahdollisia.

Mitsubishin suurimpana pulmana ovat koeajajien mielestä tietynlainen persoonaton tylsyys ja halvan muoviselta vaikuttava sisustus. Ostajalle nämä ovat makuasioita: ASX sopii hyvin käytännölliseksi, pröystäilemättömäksi kulkupeliksi.

Jostain ostajien kiinnostuksesta tai markkinoinnin onnistumisesta kertoo se, että Mitsubishinä tätä autoa on myyty huomattavasti enemmän kuin ranskalaissisarmallia Aircrossia.

Mitsubishi ASX 1,6 Invite+ Cleartec

Hinta: 24 990 euroaTeho: 117 hv, vääntö 154 NmKulutus: yhd. 5,8 l / 100 kmCO2: 133 g/kmTavaratila: 416 l

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?