Microsoft, Motorola: Oleellinen hintakuilu essentiaalipatenteissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Se pieni ero: Microsoft tarjosi miljoonan, Motorola vaatii sata

Googlen Motorolan vaatiman ja Microsoftin tarjoaman lisenssikorvauksen välillä on pienoinen kuilu. Microsoft tarjoaa miljoonan dollarin vuosimaksua patenteista, joista Motorola Mobility vaatii sataa miljoonaa dollaria.

Motorola Mobilityn vaatima rojaltimaksu tältä Windows Pro -tablettimikrolta voisi olla yli 20 dollaria.­

19.12.2012 7:00 | Päivitetty 19.12.2012 9:21

Microsoft käyttää tuotteissaan Motorolan patentoimaa video- ja wlan-tekniikkaa, mutta yhtiö ei halua maksaa niistä Motorolan vaatimia korvauksia.

Microsoftin mukaan 502 000  dollaria vuodessa on reilu korvaus Motorolan H.264 videopatentista.

Patentin haltijan mielestä Microsoftin pitäisi maksaa rojaltina 2,25 prosenttia Xboxin tai muun laitteen myyntihinnasta. Motorola on kuitenkin tarjoutunut rajoittamaan rojaltien kertymän sataan miljoonaan dollariin vuodessa.

Wlan-patenteista Microsoft olisi valmis maksamaan 736 000 dollaria vuodessa. Motorolan vaatimus on 1,15 – 1,73 prosenttia tuotteiden myyntihinnasta.

Hintakuilun leveys kävi ilmi yhtiöiden oikeudelle toimittamista asiakirjoista. Tuomari James Robartin on määrä ratkaista ensi vuoden puolella, mikä on sopivat korvaus Motorolan oleellisista patenteista, jotka yhtiö on sitoutunut tarjoamaan kaikille tasapuolisesti kohtuulliseen hintaan.

Asiasta uutisoi muun muassa The Register.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?