Merkel varoittaa optimismista: "Kivuliaita leikkauksia" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Merkel suitsii optimismia: "Uudistuksia jatkettava"

Saksan liittokansleri varoitti eurooppalaisia kollegoitaan varhaisesta optimismista. Uudistuksia on jatkettava, hän painotti.

15.12.2012 10:06 | Päivitetty 15.12.2012 10:04

Saksan liittokansleri Angela Merkel on varoittanut kollegoitaan vaipumasta optimismiin siitä, että Euroopan velkakriisi olisi jo taltutettu. Hän hätisti maiden johtajia jatkamaan taloudellisia uudistuksia.

Merkel piti puheensa kaksipäiväisen EU-huippukokouksen loppupuolella. Hän tähdensi talouslehti Wall Street Journalin mukaan, että velkakriisiin ei ole olemassa hopealuotia ja siteerasi uutta talousdataa euroalueelta.

Marraskuun puolivälissä tulleiden tietojen mukaan euroalue on jälleen vaipunut taantumaan.

– Paljon on tehty, mutta edessämme ovat vielä vaikeat ajat. Emme voi ratkaista asioita vain yhdellä heilautuksella tai yksittäisellä toimenpiteellä. Siksi emme voi luopua uudistusinnostamme, Merkel sanoi WSJ:n mukaan.

Merkel varoitti, että euromaat joutuvat tekemään aiempaa kivuliaampia budjettileikkauksia, jotta rahaliitto pysyy raiteillaan. Hän kuitenkin iloitsi rahaliiton vahvasta tahdosta säilyttää yhteisvaluutta.

– Viimeisten kuukausien aikana on tullut selväksi kaikille, että meillä on yhteinen päämäärä euron säilyttämisestä, mutta myös sen perustusten vahvistamisesta, hän sanoi.

– Kansainvälinen yhteisö on huomannut sen, ja nyt myös sijoittajat ovat asiasta tietoisia.

EU:n kaksipäiväinen huippukokous päättyi eilen Brysselissä. EU-maat sopivat huippukokouksessa pankkivalvonnasta, vaikka muun muassa pankkivalvojan rahoituksesta ei päästykään sopuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?