Häkämies Primassa: Raamiratkaisu ei sovi tähän taloustilanteeseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EK: Raamiratkaisu on vienyt työpaikkoja

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies vastustaa raamiratkaisun jatkamista. Hänen mukaansa se on jäykkä, eikä sovi kaikille. Häkämies sanoo Prima-lehdessä, että ratkaisu on jo heikentänyt yritysten kilpailukykyä ja vaikuttaa sitä kautta työllisyyteen.

13.12.2012 10:05 | Päivitetty 13.12.2012 10:10

Marraskuussa elinkeinoministerin paikalta Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n  toimitusjohtajaksi siirtynyt Jyri Häkämies (kok) kirjoittaa Prima-lehdessä, että SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly on perustellut raamin tarvetta ennustettavuudella.

Häkämiehen mukaan voidaan ennustaa, että ratkaisu on liian kallis vielä ensi vuonnakin.

– Mitä virkaa sellaisella ennustettavuudella on?

Häkämiehen mukaan raamiratkaisu on paitsi kallis myös jäykkä. EK on todennut, että se on heikentänyt yritysten kilpailukykyä ja sitä kautta se vaikuttaa myös työllisyyteen. Häkämies toteaa, että monissa EK:n jäsenyrityksissä raamista ei pidetä, koska se, mikä sopii yhdelle yritykselle, ei välttämättä ole hyväksi toiselle.

Poliitikot jarruttavattalouskasvuaNyt pitäisi Häkämiehen mielestä löytää ratkaisut työpaikkojen säilymiselle. Palkankorotusten sijaan tulisi pikemminkin puhua keinoista, joilla suomalaiset saadaan tekemään enemmän työtä ja haastamaan kilpailijat.

Hän lisäisi yrityskohtaista joustoa, sillä ”yrityksissä tiedetään parhaiten tilanne ja löydetään keinot vastata siihen”.

Priman tekemässä toimitusjohtajan haastattelussa Häkämies puolestaan sanoo, että poliitikot tekevät päätöksiä, jotka luovat enemmän jarruja talouskasvulle kuin sen vauhdittamiselle.

– Ellei tosiasioita pian tunnusteta, suhdanteet eivät muuta Suomen asemaa. Julkinen sektori kasvaa ja ennen pitkään joudutaan vaikeiden päätösten eteen, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?