LähtiTapiola ei usko asuntojen hinnnanlaskuun - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

LähiTapiola: Asuntokauppa pysyy vilkkaana

LähiTapiolan arvion mukaan Suomen asuntomarkkinat pysyvät lähiajat vakaina, vaikka talouden riskit ovat kasvaneet.

11.12.2012 9:43 | Päivitetty 11.12.2012 9:47

Suomen asuntomarkkinoille ei ole lähiaikoina tulossa romahdusta, mikäli LähiTapiolan arvio pitää paikkansa. Tuoreen katsauksen mukaan asuntojen neliöhinnat ovat nousseet koko maassa talouden epävarmuudesta ja Euroopan velkakriisin jatkumisesta huolimatta.

Hintatasoa pitää yllä virkeänä pysyvä kysyntä. Sitä vahvistavat alhainen korkotaso, kohtuullinen työllisyystilanne ja keväällä tulevat varainsiirtoveromuutokset.

– Myös keskustelut mahdollisesta lainakatosta vaikuttavat varsinkin pienellä omarahoitusosuudella kauppoja suunnittelevien päätöksiin. Loppuvuodesta etenkin ensiasunnon ostajat ovat liikkeellä ja kiinnostus kohdistuu etenkin pieniin asuntoihin, arvioi salkunhoitaja Jere Fredriksson LähiTapiola Kiinteistövarainhoidosta tiedotteessa.

Vapaarahoitteisten kerrostaloasuntojen vuokrat ovat syksyllä nousseet selvästi koko Suomessa, katsauksessa kerrotaan. Heinä-syyskuussa vuokrat nousivat keskimäärin yli 4 prosenttia edellisvuodesta.

Ansiotaso kehittyi samaan aikaan 3,5 prosenttia. Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat kivunneet kuluttajahintoja ripeämmin etenkin pääkaupunkiseudulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?