Bundesbank: Saksan talouskasvu selvästi ennakoitua hitaampaa ensi vuonna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Keskuspankki: Saksa kasvaa luultua hitaammin

Saksan keskuspankki Bundesbank on laskenut maan ensi vuoden talouskasvuennustettaan eurokriisin takia. Koska maailmantalouden kasvu hidastuu ja euroalue on taantumassa, Saksan kokonaistuotanto lisääntyy 0,4 prosenttia ensi vuonna, keskuspankki arvioi. Bundesbankin aiempi kasvuarvio oli 1,6 prosenttia.

7.12.2012 11:14 | Päivitetty 7.12.2012 11:15

Kuluvana vuonna Saksan talous kasvaa 0,7 prosenttia, kun kesäkuussa Bundesbank ennusti taloudellisen toimeliaisuuden kasvuksi yhden prosentin vauhtia.

Saksan bruttokansantuote supistuu vuoden viimeisellä neljänneksellä ja pysyy ennallaan ensi vuoden tammi-maaliskuussa, keskuspankki arvelee.Tuoreen ennusteen mukaan Saksan talous kasvaa 1,9 prosenttia vuonna 2014.

– Pilviä on kasvanut talousnäkymien ylle talouden sopeuttamisen [aiheuttaman] taantuman sekä maailmantalouden hidastumisen seurauksena. Tästä huolimatta on perusteltua toivoa, että talouden heikkous ei jatku liian pitkään ja Saksa palaa kasvu-uralle, Bundesbank sanoi tänään.

Bundesbank laski myös ensi vuoden inflaatioennustettaan 1,6 prosentista 1,5 prosenttiin. Tänä vuonna inflaation arvioidaan yltävän 2,1 prosenttiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?