Hedge-rahastot riemuitsivat Kreikka-avusta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vipurahastot riemuitsivat Kreikka-avusta

Osa hedge-rahastoista on jo kuukausia laskenut sen varaan, että Kreikalle myönnetään vielä lisää apua. Tiistainen euroryhmän apupäätös onkin kullanarvoinen näille rahastoille.

29.11.2012 8:40 | Päivitetty 29.11.2012 8:44

Päätös siitä, että Kreikka saa ostaa takaisin omia velkakirjojaan on ilahduttanut joitakin vipurahastoja. Se tarkoittaa, että velkakirjojen arvo ei kaupankäynnissä juuri laske takaisinostohintaa alemmas.

Arviot takaisinosto-ohjelman hinnoista vaihtelevat, mutta luultavasti hinta asettunee lähelle tämän viikon alun tai viime viikon lopun hintoja. Arviot liikkuvat tällä hetkellä 29–35 sentissä eurolta.

Esimerkiksi Daniel Loebin rahasto Third Point on rakentanut kuukausien ajan velkakirjapositioita sen varaan, että Kreikkaa vielä autetaan – juuri kuten tiistaina päätettiin.

Dromeus Capitalin toimitusjohtaja Achilles Risvas ei salannut tyytyväisyyttään eurojohtajien päätöksen jälkeen. 

– Tämä on erittäin positiivista ja valtava askel eteenpäin, hän sanoi.

– Grexitin todennäköisyys on laskenut selvästi. 

Risvas on ostanut Kreikan velkakirjoja 18 ja 19 sentillä, joten luvassa on muhkeat voitot. Third Point puolestaan maksoi velkakirjoista keskimäärin vain 17 senttiä.

Kenties vieläkin paremmat kaupat teki brittiläinen Adelante Asset Management, joka osti aikanaan Kreikan velkakirjoja 12,5 sentillä. Se on jo myynyt osan positiostaan, ja netonnut toimitusjohtajansa mukaan 70 prosentin voitot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?