Veikka Gustafssonin julkaisuyhtiö herättää Riista-lehden henkiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Veikka Gustafsson pani rahansa metsästyslehteen

Vuorikiipeilijä ja ammattiseikkailija Veikka Gustafsson on pelastanut konkurssiin kaatuneen metsästyslehti Riistan. Gustafsson sanoo herättävänsä aikakauslehden henkiin, koska metsästys on kaupunkilaisillekin nouseva trendiharrastus.

23.11.2012 19:43 | Päivitetty 23.11.2012 19:43

Kesällä konkurssiin menneen, Suomen suurimman ase- ja metsästyslehtikustantamon Fire-kustannuksen keskeiset julkaisuoikeudet ovat päätyneet yllättävälle toimijalle. Yhtiön entinen metsästysaiheinen Riista-lehti herää henkiin joulukuussa.

Uusi omistaja ja kustantaja on vuorikiipeilijänä tunnetuksi tulleen Veikka Gustafssonin julkaisuyhtiö Outdoor Media. Yhtiö julkaisee jo ennestään talvilajiharrastajien Slammer- ja Skimbaaja-lehtiä sekä vaellusharrastajien Retki-lehteä.

– Katsoin, että markkinoilla on vielä tilaa tämän kohderyhmän aikakauslehdelle, jos se tehdään oikealla tavalla. Itsekin olen aloittanut metsästyksen uudelleen näin aikuisena, ja se on vahva nouseva trendi, Gustafsson sanoo.

Hänen mielestään kaupunkilaistuneen sukupolven metsästysharrastus on samassa kehitysvaiheessa, kuin esimerkiksi vaeltajien ja muiden ulkoilmaihmisten.

– Olen nähnyt Retki- ja Skimbaaja-lehtien lukijakunnan kautta saman ilmiön. Välineiden, materiaalien ja vaatteiden kehitystä seurataan ihan eri tavalla kuin ennen, ja suhde harrastukseen on oman sukupolven näköinen, Gustafsson sanoo.

Myös yhä leviävä innostus luonnon- ja lähiruokaan tukee harrastusta.

Aikakauslehtimarkkinoilla on kuitenkin tällä erikoisalalla hyvin vahvaa kilpailua. Riistalla oli edellisvuonna noin 15000 kappaleen levikki.

Suomessa alan lukijamarkkinoita hallitsee Metsästys ja Kalastus, jonka levikki on runsaat 50000. Toisena tulevan Erä-lehden levikki on runsaat 44000.

Taloudellisia tavoitteitaan tai Riistan julkaisuoikeudesta maksettua hintaa Gustafssonin yhtiö ei kerro. Toimitukseen on palkattu Riista-lehden entisiä tekijöitä.

Metsästystä harrastaa Suomessa noin 300000 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?