EU:n komissio vie Suomen oikeuteen energiamarkkinarikkeistä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomi oikeuteen energiarikkeistä – sakot kymppitonneja päivässä

Euroopan komissio nostaa Suomea vastaan kanteen EU:n tuomioistuimessa, koska Suomi ei ole sisällyttänyt sähkö- eikä maakaasudirektiiviä kokonaisuudessaan kansalliseen lainsäädäntöönsä.

21.11.2012 14:47 | Päivitetty 21.11.2012 16:47

Jäsenvaltioiden olisi pitänyt saattaa direktiivit osaksi lainsäädäntöään viimeistään viime vuoden maaliskuussa.

Komissio vaatii kanteessaan Suomea maksamaan 32 140,80 euron suuruisen päivittäisen sakon puutteellisesti täytäntöön pannusta sähködirektiivistä ja 28 569,60 euron päivittäisen sakon puutteellisesti täytäntöön pannusta maakaasudirektiivistä.

Myös Puola joutuu oikeuteen, koska se on vienyt kaasudirektiivin säännökset vain osittain kansalliseen lainsäädäntöönsä. Puolalle komissio vaatii 88 819,20 euron suuruista päivittäistä sakkoa.

Komissio perustaa sakkovaatimuksensa Lissabonin sopimukseen. Se on sakkosummia määrittäessään ottanut huomioon jäsenvaltion koon, sääntöjen rikkomisen keston ja sen, kuinka vakavasta rikkomisesta on kyse.

Sakot tulevat maksettaviksi siitä päivästä alkaen, jona tuomioistuin on vahvistanut ne, kunnes Suomi ja Puola ovat ilmoittaneet komissiolle, että ne ovat saattaneet kyseiset EU-säännöt täysimääräisesti osaksi kansallista lainsäädäntöään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?