Ykkösremontti 480 euroa neliö – hinta nousussa

Kuluvana vuonna yleisin taloyhtiöissä tehty korjaustyö on ollut putkiremontti, Kiinteistöliiton tiistaina julkistettu barometri kertoo.

20.11.2012 20:31 | Päivitetty 20.11.2012 20:33

Putkiremontti on ollut yleisin tänä vuonna tehty remontti. Se on ollut käynnissä 12 prosentissa Suomen taloyhtiöistä.

Putkiremontin jälkeen tavallisimpia korjaustöitä ovat olleet vesikaton, piharakenteiden, ikkunoiden, ulko-ovien ja märkätilojen korjaushankkeet.

Tiedot ilmenevät Kiinteistöliiton Korjausrakentamisen barometrista, joka julkaistiin tiistaina.

Putkiremonteissa sisäiset menetelmät, kuten uudelleenpinnoitus, sukitus ja sujutus ovat yleistyneet. Vaikka nämä menetelmät ovat tavallisesti halvempia kuin putkien vetäminen kokonaan uusiksi, on putkiremonttien kokonaiskustannus nousussa.

Putkiremontin mediaanihinta on noussut tänä vuonna koko maassa 480 euroon neliöltä. Pääkaupunkiseudulla hinta oli 670 euroa neliöltä ja muualla maassa 400.

Pääkaupunkiseudun korkeampia hintoja selittävät korkeammat urakkahinnat, pienemmän asunnot ja putkiremontin yhteydessä tehtävät muut remontit.

Rahoituksen saaminen remontteihin on viimeisten kuuden kuukauden aikana pysynyt suurin piirtein yhtä helppona tai vaikeana kuin aiemminkin. Jatkossa 39 prosenttia barometrin vastaajista kuitenkin ennakoi rahoituksen ehtojen heikentyvän tulevaisuudessa. Ehtojen parantumista odotti vain yhdeksän prosenttia. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?