NSN lisäsi markkinaosuutta 4,2 prosenttia huhti-kesäkuusta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia Siemens kolkuttelee Ericssonin kantaa radioverkoissa

Nokia Siemens kasvatti markkinaosuuttaan 4,2 prosenttia matkapuhelinverkkojen radioverkkomarkkinoilla heinä–syyskuussa. Yhtiö nousi ihan Ericssonin kantaan.

19.11.2012 8:44 | Päivitetty 19.11.2012 8:30

Verkkolaitevalmistaja Nokia Siemensin markkinaosuus radioverkkolaiteissa nousi 22,4 prosenttiin vuoden kolmannella neljänneksellä. Ericssonin osuus on Nokia Siemensiä vain puoli prosenttiyksikköä suurempi, selviää  ABI Researchin tukiasemaraportista. Asiasta kertoo muun muassa Fierce Wireless.

Huawei säilytti johtonsa tukiasemarkkinoilla, vaikka sen liikevaihto laski 15,2 prosenttia. Huawein markkinaosuus heinä–syyskuussa oli 24,3 prosenttia.

Neljänneksi suuri toimija radioverkoissa on Alcatel-Lucent 14,3 prosentin markkinaosuudella. Viides on kiinalainen ZTE.

Koko radioverkkoalanikevaihto päätyi 11,3 miljardiin dollariin, mikä on vain yhden prosentin vähemmän kuin toisella vuosineljänneksellä, mutta 10,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Toinen markkinaosuutta lisännyt yritys on Samsung. Sen liikevaihto kasvoi 1,1 prosenttia ja markkinaosuus nousi viiteen prosenttiin. Sekä Nokia Siemens että Samsung saavat kiittää menestyksestään lte-verkkojen kysyntää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?