Serkku remontoi, palkaksi pizzaa – "Tyypillinen tilanne"

Päin honkia mennyt remontti voi synnyttää mojovat laskut asunnonomistajille, varoittaa isännöitsijöiden etujärjestö. Tyypillisimmät virheet ovat kuitenkin vältettävissä muutamalla muistisäännöllä.

14.11.2012 11:39 | Päivitetty 14.11.2012 12:00

Kylpyhuone kaipaa kipeästi uusia marmorikaakeleita. Kaikeksi onneksi homman voi antaa serkulle, joka hoitaa homman kotiin – pizzapalkalla. Ongelma ratkaistu?

Isännöitsijöiden etujärjestön Isännöitsijäliiton mukaan edellä kuvattu esimerkki on "tyypillinen tilanne". Kitsastelu remontissa voi kuitenkin johtaa lopulta isoon laskuun, mikäli remontin yhteydessä syntyy esimerkiksi vesivahinko.

– Jos esimerkiksi osakkaan huoneistoremontissa asentama vedeneristys ei ole hyvän rakennustavan mukainen, olettama on, ettei osakas ole ollut huolellinen. Tällöin osakas vastaa korjauskustannuksista, jotka voivat kohota kymmeniin tuhansiin euroihin, lakiasiantuntija Marina Furuhjelm sanoo liiton tiedotteessa.

Huoneiston remontointi on kuitenkin mahdollistaa hoitaa ongelmitta, kun muistaa pari yksinkertaista neuvoa.

Liiton mukaan onnistunut remontti syntyy, kun muistaa laadituttaa suunnitelmat asiantuntijalla. Toisekseen on muistettava ilmoittaa remontista etukäteen taloyhtiölle ja valita remontoijaksi vastuuvakuutuksen hankkinut ammattilainen. Viimeisen silauksen onnistuneelle remontille antaa asianmukainen valvonta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?