Kaksi automerkkiä narahti: Kaunistelivat bensankulutusta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kaksi automerkkiä narahti: Kaunistelivat bensankulutusta

Eteläkorealaiset autonvalmistajat Hyundai ja Kia ovat jääneet nalkkiin bensankulutuksensa kaunistelusta. Asiasta kertoi Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto (EPA).

2.11.2012 16:26 | Päivitetty 2.11.2012 16:48

Hyundai ja sen kumppani Kia ovat esittäneet todellista pienempiä bensan kulutuksen kilometrimääriä suurelle osalle vuosien 2012 ja 2013 malleista, virasto kertoi perjantaina.

Suurin kikkailu löytyi Kia Soul -mallista. Kia joutuu korjaamaan mainoksiaan kertomalla, että Soul kulkeekin kuusi mailia aiemmin arvioitua vähemmän yhdellä gallonalla bensaa.

Valmistajat joutuvat korvaamaan autoista virheelliset ikkunatarrat korjatuilla lukemilla. Gallonalle luvattuja maililukemia korjataan alaspäin muissakin malleissa noin kolme prosenttia.

Käytännössä muutos tarkoittaa, että Hyundai-Kia malliston luvataan vastaisuudessa kulkevan keskimäärin 26 mailia gallonalla bensaa aiemman 27 mailin sijaan.

Yhdysvaltain ympäristöviranomaisten mukaan autonostajat katsovat bensankulutuksesta kertovia ikkunatarroja, kun he tekevät päätöksiä ajoneuvojen ostamisesta.

Autonvalmistajat kommentoivat päätöstä yhteisellä lausunnolla Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Valmistajien mukaan päätös koskettaa runsasta miljoonaa ajoneuvoa Pohjois-Amerikassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?