Accenturen Huittinen: Päätöksiä Oulun suhteen ei ole tehty - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Miten käy Nokialta Accenturelle siirtyneiden?

Konsulttiyhtiö Accenturen viestintäjohtajan Hetta Huittisen mukaan yhtiön Oulun toimintojen tulevaisuus on avoin yhteistoimintaneuvottelujen alkaessa. Oulussa on työskennellyt satoja Nokialta Accenturelle siirtyneitä ohjelmistokehittäjiä.

31.10.2012 17:15 | Päivitetty 31.10.2012 17:16

– Neuvottelut ovat vasta käynnistymässä, joten asiasta ei kertoa tällä hetkellä enempää, Hetta Huittinen sanoi Taloussanomille.

Accenture kertoi tänään aloittavansa yt-neuvottelut, joissa aiheena on enimmillään 330 työntekijän vähennystarve.

– Siellä keskustellaan myös vaihtoehdoista, kuten lomautuksista, uudelleenkoulutuksesta ja paikkakuntien välisistä siirroista, Huittinen sanoi.

Neuvottelut koskevat kaikkia Helsingissä, Tampereella ja Oulussa työskenteleviä 1800 työntekijää ja niiden kestoksi arvioidaan Huittisen mukaan alustavasti kuutisen viikkoa.

Huittisen mukaan mahdollisten irtisanomisten paikkakuntakohtaista jakautumista ei lähdetä neuvottelujen alkuvaiheessa ennakoimaan. Tämä koskee myös Oulua.

– Aiheesta keskustellaan yt-neuvotteluissa. Mitään päätöksiä ei tietenkään ole tehty, Huittinen sanoi.

Accenture on tänä vuonna tarjonnut sadoille ex-nokialaisille eropaketteja. Kesällä käytiin myös yt-neuvottelut, joiden tuloksena seitsemän entistä nokialaista irtisanottiin. Loput jatkoivat Accenturella tai lähtivät vapaaehtoisesti.

Huittinen sanoo, että hänellä ei ole antaa lukuja siitä, kuinka monta entistä nokialaista on tähän mennessä hyväksynyt eropaketin. Keväällä heitä oli yli kolmesataa.

Matkapuhelinyhtiö Nokia ulkoisti Symbian-käyttöjärjestelmän kehitystyöt viime syksynä Accenturelle, ja 1 200 työntekijää siirtyi Nokialta Accenturen palvelukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?