Microsoftin ex-pomo: Microsoftin puhelimet ovat Nokian loppu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Microsoftin ex-pomo: Tämä tappaa Nokian

Microsoftin entinen johtaja povaa blogissaan tuhoa Nokialle. Murrayn mukaan hänellä ”ei ole epäilystäkään”, etteikö Microsoft pyrkisi valmistamaan suurta joukkoa Windows Phone 8 -älypuhelimia.

28.10.2012 17:23 | Päivitetty 28.10.2012 17:36

Microsoftin entinen varajohtaja Jonathan Murray pitää varmana, että Microsoft julkistaa pian Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä toimivia puhelimia. Julkistus olisi suuri isku Nokialle, joka on luonut strategisen liiton Microsoftin kanssa.

– Nokian strategiset vaihtoehdot hupenevat nopeasti. Omasta mielestäni Microsoftin tulo puhelinmarkkinoille omalla laitteella tarkoittaa Nokian loppua itsenäisenä yrityksenä, hän kirjoittaa blogissaan.

Murray arvioi, että Microsoft päätyy ostamaan osia Nokiasta. Murrayn arvion mukaan Microsoftin haltuun päätyvät Nokian patenttisalkku, muotoiluosaaminen ja insinöörit.

 – Ehkäpä Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop palaa Microsoftin johtotiimiin johtamaan puhelinliiketoimintaa, Murray pohtii.

– Todella surullinen loppu yritykselle, joka kerran hallitsi markkinaa.

Murray perustelee oletustaan Surface-puhelinjulkistuksesta sillä, että tuoreimmassa osavuosikatsauksessaan Microsoft arvioi tuottavansa laitteita ja palveluita. Kuvailun englanninkielinen vastine on Devices and Services, joka on sattumoisin myös Nokian puhelinyksikön nimi.

Aiemmin pitkälti ohjelmistoihin keskittynyt Microsoft julkisti tänä vuonna Windows 8 -käyttöjärjestelmällä toimivan Surface-tabletin. Julkistuksen jälkeen teknologialehdissä on pohdittu, aikoo Microsoft julkistaa myös Surface-puhelimia.

Murray muistuttaa kirjoituksessaan, että Microsoftin tarvitsisi käyttää edes alihankkijoita puhelinten valmistukseen. Yhtiö vahvisti vuonna 2007, että sillä on omia tuotantolaitoksia Kiinassa. Tuolloin Kiinan-tehtailla valmistettiin Microsoftin Zune-soittimia, joiden oli tarkoitus kilpailla Applen suosittua iPodia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?