EU-lähteen väite: Huippukokous ei päätäkään Kreikasta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EU-lähde: Huippukokous ei päätäkään Kreikan tuesta?

Loppuviikon EU-huippukokouksessa piti tehdä päätöksiä Kreikan tilanteesta, Espanjan tukemisesta ja kriisipankkien pääomittamisesta. Nimettömänä esiintynyt EU-lähde kertoi tänään uutistoimisto Bloombergille, että tilanne ei olekaan näin suoraviivainen.

15.10.2012 19:22 | Päivitetty 15.10.2012 19:36

Herman Van Rompuy ehdottaa perjantaina julkaistussa raportissa euroalueen vahvistamista muun muassa yhteisellä budjetilla, josta voidaan antaa kriisitukea. Ehdotukseen sisältyy myös eräänlainen euroalueen valtiovarainministeriö sekä lyhytaikainen lainanotto.

Nimettömänä esiintynyt EU-lähde kertoi tänään Bloombergille, että loppuviikon huippukokouksessa ei tehdä päätöksiä Kreikan tilanteesta, Espanjan tukemisesta tai kriisipankkien pääomittamisesta.

Tämän viikon torstaina ja perjantaina pidettävä EU-huippukokous keskittyy uutistoimistotietojen mukaan käsittelemään Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Herman Van Rompuyn työryhmän laatimaa väliraporttia, jossa luonnostellaan rahaliitto EMU:n tulevaisuutta.

Van Rompuyn perjantaina esittelemään euroalueen tulevaisuutta luotaavan raportin laatimiseen ovat osallistuneet myös EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso, Euroopan keskuspankin EKP:n pääjohtaja Mario Draghi ja euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

– Van Rompuyllä on mandaatti tutkia raportin vaihtoehtoja talousunionin syventämisestä ennen joulukuun EU-huippukokousta, EU-lähde sanoo.

EU-lähde ennakoi, että EU-johtajat eivät vielä tässä kokouksessa käytä veto-oikeuttaan raportin ehdotuksia vastaan. Sen sijaan he saattavat esittää omia ehdotuksiaan. Osa EU-maista on jo asettunut tukemaan Van Rompuyn ehdotuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?