S-ryhmän Ojapelto: En ymmärrä Halmesmäen puheita suosimisesta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

S-ryhmä Keskosta: "He hyökkäävät meitä vastaan"

S-ryhmässä ollaan ihmeissään kilpailija Keskon pääjohtajan kommenteista, että Suomen päättäjät suosisivat S-ryhmää. "Jostain kumman syystä he hyökkäävät meitä vastaan", S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja ihmettelee Taloussanomille.

Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki.

12.10.2012 17:36 | Päivitetty 12.10.2012 18:14

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto kummastelee kauppakonserni Keskon pääjohtajan Matti Halmesmäen puheita siitä, että eduskunta ja hallitus suosivat osuuskauppakonsernia.

– Suoraan sanottuna en ymmärrä, mistä asiasta on kysymys, Ojapelto kommentoi Halmesmäen puheita Taloussanomille.

Halmesmäki sanoi tänään Talouselämässä, että hallitus kiristää kilpailulakia vain K-kauppiaiden haitaksi. Hallitus esittää, että kilpailulakia muutetaan siten, että päivittäistavarakaupassa määräävä markkina-asema lasketaan 30 prosenttiin. Halmesmäen mukaan hallituksen esitys kirpaisee keskolaisia kauppiaita S-ryhmää enemmän. Syyksi hän epäilee eduskunnan S-puoluetta.

– Uskoisin, että tässä pyritään vaikuttamaan lakiin. Tämä hetki viittaa siihen, Ojapelto arvelee.

Koetteko olevanne samassa veneessä K-ryhmän kanssa?

– Minä en tiedä, mitä he ovat mieltä. Jostain kumman syystä he hyökkäävät meitä vastaan. Emme me ole lakia säätämässä, Ojapelto vastaa.

Ojapelto ei arvioinut Taloussanomille kilpailulain mahdollista kiristämistä tarkemmin, mutta hänen mielestään vaikuttaa siltä, "kuluttaja on unohdettu lain perusteluista".

– Lain perustelut ihmetyttävät ja jopa pelottavat meitä, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?