Samaras: Kreikka täyttää velvoitteensa ja pysyy eurossa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kreikka: Pidämme lupaukset ja pysymme eurossa

Kreikan pääministeri ja Saksan liittokansleri vakuuttelivat tänään, että Kreikka pysyy säästötavoitteissaan ja yhteisvaluutassa.

9.10.2012 17:16 | Päivitetty 9.10.2012 17:22

Kreikka täyttää velvoitteensa ja toteuttaa ulkomaisille rahoittajilleen antamansa säästö- ja uudistuslupaukset. Maalla on myös vakaa aikomus pysyä euroalueen jäsenenä.

Näin vakuutti Kreikan pääministeri Antonis Samaras yhdessä Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa Ateenassa pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Samaras tähdensi, että Kreikan on päästävä irti taantumasta ja saatava työttömyys vähenemään.

– Kreikan kansa tekee nyt suuria uhrauksia, ja nämä uhraukset eivät saa mennä hukkaan, hän sanoi.

Merkel sanoi, että hän haluaa Kreikan pysyvän eurossa. Maa edistyy hänen mukaansa päivä päivältä ongelmiensa ratkaisussa.

– Paljon on kuitenkin vielä tehtävää ja uskottavuuden säilyttäminen on tärkeää. Yhdessä yössä tuloksia ei voi syntyä.

Merkelin mukaan Kreikka tarvitsee nyt talouskasvua samalla kun myös säästöjä on tehtävä. Kreikan olisi tehtävä yli 11 miljardin euron säästöt saadakseen seuraavan lainaerän Euroopan unionin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tukipaketista.

Merkelin vierailu Ateenassa sai mielenosoittajat liikkeelle. Arviolta noin 25 000 uusia säästötoimia vastustavaa mielenosoittajaa marssi pääkaupungin keskustaan. Turvatoimet kaupungissa on viety äärimmilleen tuhansien poliisien voimin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?