Juncker tyytymätön Kyproksen uudistustahtiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Juncker tyytymätön Kyproksen uudistustahtiin

Euroryhmän puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan Kypros ei ole edennyt toivotussa tahdissa taloutensa tervehdyttämistoimissa.

Kyproksen pitäisi ottaa ”ratkaisevia askeleita.­

9.10.2012 10:12 | Päivitetty 9.10.2012 10:08

Juncker arvioi Kyproksen tilannetta euroalueen valtiovarainministerien eilisen kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Kyproksen on Junckerin mukaan otettava ”ratkaisevia askeleita”, jotta se saisi päätökseen troikan eli kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n, Euroopan unionin ja Euroopan keskuspankin kanssa käymänsä avustusneuvottelut.

– Vaadimme Kyprosta päättämään mahdollisimman nopeasti, haluaako se paneutua troikan ehdotuksiin. Näkemyksemme mukaan tällä hetkellä kyproslaiset eivät reagoi tähän riittävästi.

Junckerin mukaan euroryhmän kanta Kyproksen vitkuttelusta on yhtenäinen – ”Kyproksen on vauhditettava työtä”. Junckerin mukaan Kypros on tehnyt uusia esityksiä troikalle, ja neuvotteluita jatketaan nyt vielä.

Kyproksesta tuli 25. kesäkuuta viides euromaa, joka joutui pyytämään ulkopuolista apua. Maan hallituslähteiden mukaan Kypros olisi hakemassa 11 miljardin euron taloustukea. Virallista apupaketin hintaa ei ole esitetty vielä.

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde sanoi samassa tilaisuudessa, että IMF:n työryhmä palaa Kyprokselle lokakuun loppupuolella jatkamaan avustusohjelman valmistelua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?