Europäättäjät puolustivat kilvan Espanjaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Europäättäjät puolustivat kilvan Espanjaa

Espanja ei tarvitse lisäapua ja maan säästöohjelma on oikealla uralla, vakuuttelivat euroalueen valtiovarainministerit tänään saapuessaan kokoukseen Luxemburgiin.

8.10.2012 20:05 | Päivitetty 8.10.2012 20:10

Muun muassa Saksan, Itävallan ja Luxemburgin valtiovarainministerit vakuuttelivat tänään, ettei Espanja tule tarvitsemaan enempää tukea. Itävallan Maria Fekter jopa arveli, ettei Espanja tule tarvitsemaan sille tähän mennessä luvattua sadan miljardin euron tukisummaa.

– Todennäköisesti kuulemme tänään, ettei tätä sataa miljoonaa euroa tarvita kokonaan, vaan Espanja tarvitsee  huomattavasti vähemmän, Fekter sanoi.

Saksan Wolfgang Schäuble kertoi, että Espanjan hallitus on tehnyt selväksi, ettei lisäapua tarvita. Espanja tosin vakuutteli samaa jo ennen kuin se turvautui Euroopan hätärahoitukseen pankkikriisissään.

Luxenburgin Luc Frieden oli kollegojensa kanssa samoilla linjoilla, mutta myönsi, että jos Espanja tekisi uuden tukihakemuksen, sitä harkittaisiin.

Tämäniltaisen kokouksen asialistalla ovat muun muassa Espanjan ja Kreikan asiat, EKP:n pankkivalvonta ja euromaille laadittava yhteinen budjetti. Toistaiseksi ainoa konkreettinen asia on ollut odotettu EVM-vakausrahaston vihkiminen käyttöön.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?