HS: Brunila suomii poliitikkoja eurokriisin syventämisestä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Brunila suomii poliitikkoja eurokriisin syventämisestä

Energiayhtiö Fortumin johtaja, entinen EU-virkamies Anne Brunila syyttää euromaiden poliitikkoja eurokriisin syventämisestä venkoilevalla politiikallaan. Päätöksentekijöiden sekoilu on merkittävästi nostanut kriisin kustannuksia, Brunila toteaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

7.10.2012 17:15 | Päivitetty 7.10.2012 22:56

Poliittisen päätöksenteon kriisi johti eurokriisin syvenemiseen. Ongelmat tietyissä maissa ovat pahentuneet, kun politiikkojen tempoileva käytös on murentanut markkinoiden luottamusta eurojärjestelmän tulevaisuuteen, Brunila sanoo.

– Poliitikot tulevat ulos kriisikokouksista ja sanovat, että tässä on tämä paketti eikä enempää tehdä. Ja sitten seuraavassa kokouksessa päätetään tehdä juuri se, mitä edellisen kokouksen jälkeen julistettiin, ettei ainakaan tehdä, Brunila toteaa HS:lle.

Brunilan mukaan Kreikka olisi pitänyt laittaa velkasaneeraukseen heti kriisin alettua vuonna 2009 ja keskittää voimavarat Kreikkaa luotottaneiden pankkien tukemiseen. Tämän sijaan poliitikot päättivät tukea Kreikkaa tukipaketeilla, jotka Brunilan mukaan olivat mitättömän pieniä.

Nyt kun alettu tehdä sitä, mihin alun perinkin olisi pitänyt ryhtyä, hinta on paljon korkeampi ja kriisimaita on enemmän, Brunila sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?