IMF ja IIF eri linjoilla Kreikan velvoitteissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

IMF ja IIF eri linjoilla Kreikan velvoitteissa

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoittaa, että se ei myönnä Kreikalle omaa rahoitusosuuttaan, jos maan velkatasoa ei saada supistettua kestävälle tasolla tai mikäli muut luotonantajat eivät sitoudu rahoittamaan apupaketin puuttuvaa osaa.

5.10.2012 7:55 | Päivitetty 5.10.2012 7:59

Asiasta kertoi valuuttarahaston viestintäjohtaja Gerry Rice Washingtonissa eilen.

– Siitä kuinka nämä vaatimukset toteutetaan nykyisessä tilannekatsauksessa täytyy keskustella Kreikan hallinnon kanssa sekä eurooppalaisten kumppaneiden kanssa, hän sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan.

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde varoitti viime viikolla, että Kreikan velkaongelma täytyy ”ottaa käsittelyyn”, mikä voi tarkoittaa Kreikalle myönnettävien luottojen uudelleen harkitsemista.

Lagarden mielestä Kreikan vitkuttelu talousuudistusten toteuttamisessa on lisännyt maan alijäämää.

Pankkeja ja vakuutuslaitoksia Kreikan hätärahoitusneuvotteluissa edustavan IIF:n mukaan Kreikka sitä vastoin tarvitsee lisää joustoa selviytyäkseen alijäämävelvoitteistaan ja sijoittajien pitäisi helpottaa Kreikan työtä alentamalla sen lainanhoitomenoja.

Talouspolitiikan johtajien pitäisi IIF:n mukaan sen sijaan käynnistää toimia, joilla vauhditetaan kasvua ja investointeja Kreikkaan ja löysätään apupaketin ehtoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?