Vain hyväuskoinen vie henkilötietonsa taloyhtiön roskikseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pahin tietoturvaukko – Ei netti, vaan tavallinen roskis?

Vietkö sinä vanhat tiliotteesi tavalliseen roskikseen? Ei ehkä pitäisi! Itellan teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat siihen, etteivät heidän henkilötietonsa joudu vääriin käsiin roskalaatikosta.

Vanhoja veroehdotuksia ei kannata levitellä roskikseen, vaan niiden oikea paikka on tietoturvaroskiksessa tai silppurissa

3.10.2012 20:00 | Päivitetty 3.10.2012 19:50

Itellan teettämän tutkimuksen mukaan viidennes suomalaisista suhtautuu hyvin luottavaisesti henkilötietoja sisältävien asiaviestien, kuten veroehdotusten, tiliotteiden ja laskujen hävittämiseen.

Itellan tiedotteen mukaan 21 prosenttia suomalaisista vie paperiset asiaviestinsä paperinkeräykseen tai tavalliseen roskakoriin, ja miehistä jopa 25 prosenttia toimii näin.

Tavallista roskalaatikkoa tai paperinkeräystä paperisten asiakasviestien hävittämistapana suosivat etenkin nuoret, 18–24-vuotiaat, joista 36 prosenttia käyttää asiaviestien hävittämiseen roskista.

– Henkilötietoja sisältävien asiaviestien turvallinen tuhoaminen pitäisi aina huomioida, Itellan Netposti-palvelusta vastaava johtaja Tommi Björklund sanoo Itellan tiedotteessa.

Itella selvitti myös suomalaisten sähköiseen asiointiin ja tietoturvaan liittyviä kysymyksiä. Eniten henkilötietojen joutumista vääriin käsiin pelätään verkkokaupassa (59 %). Henkilötietojen päätymistä ulkopuoliselle paperinkierrätyksestä tai roskalaatikosta pelkäsi noin puolet vastaajista (54 %).

Tutkimuksen mukaan vain 27 prosenttia suomalaisista hävittää henkilötietoja sisältävät paperiset asiaviestit tietoturvaroskiksessa tai silppurissa. Suosituin paperisten asiakasviestien hävittämistapa on polttaminen tulisijassa, jota suosii 38 prosenttia vastaajista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?