WWF arvostelee uusiutuvan energian strategiaa

Ympäristöjärjestö WWF Suomi arvostelee rajusti Suomen pari vuotta sitten laatimaa uusiutuvan energian kansallista toimintasuunnitelmaa. Ympäristöjärjestön mukaan suunnitelma aiheuttaa suuria riskejä metsäluonnolle ja ilmastolle.

2.10.2012 20:24 | Päivitetty 2.10.2012 20:09

Järjestö kertoo tiedotteessaan, että tällä hetkellä Suomen uusiutuvan energian politiikka nojaa siihen, että noin 80 prosenttia uusiutuvasta energiasta tuotetaan puulla.

Puuenergialla on tulevaisuudessa merkittävä rooli Suomen irrottautuessa fossiilisesta energiasta ja ydinvoimasta. WWF haluaa kuitenkin, että Suomen uusiutuvan energian politiikka perustuisi energiahierarkiaan runsaan puunkäytön sijasta.

WWF haluaa, että energian säästön sekä tuuli- että aurinkoenergian käyttöä priorisoidaan ja bioenergiainvestoinnit kohdistetaan kasvavasti niihin kohteisiin, joissa sitä ei vielä kyetä korvaamaan materiaalitehokkaammilla energiamuodoilla.

– Ilmastonmuutos on yksi aikamme pahimpia uhkia ja nykyinen talouskriisi kalpenee sen rinnalla. Esimerkiksi arktisen merijään sulaminen ennätyslukemiin on merkki kiihtyvästä ilmastonmuutoksesta. Sen torjunnassa metsillä on erittäin tärkeä rooli. WWF Suomen ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?