Sijoittajamestari: Taloussanomat kisaan kuusihenkisellä joukkueella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sijoittajamestari: Pärjäisitkö Taloussanomien joukkueelle?

Suomen parhaita pörssitaitureita etsivä Sijoittajamestari 2012 -kisa alkaa! Myös Taloussanomat osallistuu kilpailuun omalla joukkueellaan – vaikka johdannaismarkkinoilla pelaamisessa kaikki jäsenet tunnustavat olevansa täysiä amatöörejä.

1.10.2012 6:15 | Päivitetty 28.9.2012 18:10

Jos olet miettinyt, miten pärjäisit sijoittajana raaka-aine- tai johdannaismarkkinoilla, muttet ole jostain syystä ehtinyt sitä kokeilla, tässä on siihen helppo tilaisuus.

Pohjoismaisen johdannaispörssi Nordic Growth Marketin järjestämä, kaikille avoin Sijoittajamestari 2012 -kilpailu alkaa tänään maanantaina pörssin avautuessa kello 10.00. Neljän viikon kuluttua tiedetään, kuka on tällä alalla Suomen paras: kenen sijoitussalkku on kasvanut eniten.

Kilpailu järjestetään Suomessa tässä muodossaan ensimmäistä kertaa. Osallistujat saavat alkupääomakseen kuvitteellisen 10000 euron summan. Kauppaa kilpailussa käydään oikeilla raaka-aineilla, indekseillä, valuutoilla, osakkeilla ja koroilla.

Kisaan ilmoittautuminen on ollut käynnissä jo viikon ajan. Mittelöön on tulossa hyvin erilaisia sijoittamisesta kiinnostuneita ihmisiä ja joukkueita: osa on mukana harrastuspohjalta ja huvikseen, osa kokeilee miten ammattitaito riittää julkisessa kilpailussa.

Ruotsissa aiemmin järjestetyissä vastaavissa Investerar-sijoittajamestari -kilpailussa harrastajat ovat pärjänneet raha-alan ammattilaisille mainiosti.

Talsan oma joukkueliikkeellä oppimismielellä

Myös Taloussanomat osallistuu kilpailuun kuuden hengen joukkueella. Lehden kisatiimiin kuuluvat taloustoimittajat Eeva Eronen, Elina Ranta, Harri Pietarinen, Johannes Niemeläinen, Riikka Kalmi ja Saara Vartiainen.

Vaikka he tuntevatkin osake- ja lainamarkkinoita, osa kilpailussa käytettävistä sijoitustuotteista on tiimille vielä täyttä hepreaa. Joukkueen ennakkoasenteiden perusteella Bull ja Bear-sertifikaatit, minifutuurit, knock out -warrantit, turbowarrantit ja warrantit tuntuvat lähinnä vivutetuilta veikkauskupongeilta, joilla voi helposti polttaa näppinsä.

Mutta jos markkinoiden pelivälineitä ei tunne, ei niistä voi oikein kirjoittaakaan. Sijoittajatiimillä onkin luvassa opiskelua eri sijoitusinstrumenttien hienouksista ja huonouksista. Sijoituspäätöksissämme käytämme hyödyksi tuntemustamme markkinoista, osakkeista ja makrotalouden kehityksestä.

Taloussanomat kirjoittaa kilpailusta, tunnelmista ja joukkueensa sijoituspäätöksistä säännöllisesti koko kisan ajan. Tiimi osallistuu kokonaiskilpailun lisäksi kaikkiin kolmeen osakilpailuun.

Kilpailuun voi ilmoittautua osoitteessa www.taloussanomat.fi/sijoittajamestari. Osallistuminen on maksutonta.

Osallistu ja haasta Taloussanomien joukkue Sijoittajamestari 2012 -tittelin voitosta!

Taloussanomien joukkue ei kilpaile kisan varsinaisista palkinnoista. Kilpailusääntöjen mukaan Sanoma Newsin työntekijät eivät voi niitä voittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?