SK: Niinistö pitää euroalueen talletussuojaa "sokeana riskinä" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Niinistö SK:ssa euroalueen talletussuojasta: "sokea riski"

Presidentti Sauli Niinistön mukaan koko euroalueen kattava yhteinen talletussuoja olisi Suomen kannalta "sokea riski". Hän kertoi kannastaan Suomen Kuvalehden haastattelussa.

28.9.2012 8:46 | Päivitetty 28.9.2012 8:46

Presidentti Sauli Niinistön mukaan koko euroalueen kattava yhteinen talletussuoja olisi Suomen kannalta "sokea riski".

Suomen Kuvalehden haastattelussa Niinistö sanoo, että hän ei näe koko ajatuksella tulevaisuutta. Ajatus yhteisestä talletussuojasta kuulostaa hänen mukaansa "aivan mahdottomalta ja käsittämättömältä".

Euroopan keskuspankin (EKP) velkapaperiostoista presidentillä on myös mielipide. Kriitikot ovat pitäneet velkakirjojen ostoa käytännössä EKP:n säännöissä kiellettynä setelirahoituksena.

– Yksikään ekonomisti ei ole kyennyt antamaan selvää vastausta siihen, mitä rahamäärän lisääminen tarkoittaa. Lautamiesjärjellä ajateltuna se kuulostaa liian helpolta. Kyllä siitä jotakin seuraa, mutta mitä, siitä ei tunnu olevan ihan selvää kuvaa kenelläkään, Niinistö sanoo Suomen Kuvalehdelle.

Presidentin mukaan kansainvälinen asiasta käyty keskustelu on ollut huomattavan sekavaa.

Niinistön mielestä Euroopan eläminen yli varojensa velkarahan turvin on tie, joka on nyt kuljettu loppuun. Nyt on totuuteen törmäämisen hetki. Niinistö ei ole ollenkaan varma, että tilanne korjaantuu pelkästään apupaketeilla, jos perusongelmaa ei nähdä.

- Taustalla on hyvin laaja länsimaisen elämäntavan ongelma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?