IMF:n Lagarde: Kreikka viivytellyt talousuudistuksissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

IMF:n Lagarde: Viivyttely maksaa Kreikalle miljardeja

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde väittää, että Kreikan viivyttely talousuudistusten toteuttamisessa olisi lisännyt maan alijäämää.

25.9.2012 7:48 | Päivitetty 25.9.2012 7:46

Hän esitti kantansa Peterson Institute for International Economics -ajatushautomon tilaisuudessa USA:ssa.

– Kreikka on viivytellyt yksityistämisessä ja varojen keräämisessä maan sisältä, siksi maalla on kohta entistä suurempi rahoitusvaje, Lagarde sanoi Washingtonissa pitämässään puheessa.

Lagarden mukaan Kreikan pitää leikata julkisia menojaan 11,5 miljardilla eurolla, mutta sen lisäksi maan täytyy toteuttaa rakenteellisia uudistuksia. Uudistukset ovat Lagarden mukaan "kreikkalaisten etujen mukaisia".

Kreikalla on vaikeuksia suoriutua 130 miljardin euron tukipaketin ehtona olevista säästöistä. Maa on pyytänyt lainoittajilta eli Euroopan unionilta, IMF:ltä ja Euroopan keskuspankilta lisäaikaa leikkausten toteuttamiseen.

Lagarden mukaan suurien keskuspankkien, kuten Fedin ja Euroopan keskuspankin viimeiaikaiset toimet ovat tärkeitä merkkejä oikeaan suuntaan etenemisestä. Samaan aikaan maailmantaloudessa on kuitenkin riskejä.

– IMF näkee asteittaisen elpymisen jatkuvan, mutta maailmantalouden kasvu jäänee heikommaksi kuin mitä uskoimme heinäkuussa.

IMF arvioi heinäkuussa maailmantalouden kasvavan 3,5 prosenttia tänä vuonna ja 3,9 prosenttia ensi vuonna

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?